Duurzame toekomst? Oxynet!

Heeft u hem al gezien: de OxyNet van Revaho Netafim? Tijdens de afgelopen editie van de HortiContact beurs in Gorinchem, is dit innovatieve product op het gebied van het reinigen van uw irrigatiesysteem geïntroduceerd. Een waterstofperoxide generator waarmee ter plaatse in de watertechnische ruimte bij de substraat-unit H2O2 wordt geproduceerd uit water, lucht en elektriciteit.

Waterstofperoxide is het milieuvriendelijke alternatief voor het gebruik van chloor om druppelslangen mee te reinigen. Het gebruik van chloor heeft vele nadelen. De membranen van druppelaars kunnen beschadigen in combinatie met zuur en een lage pH. Chloor verdwijnt niet meer uit het watergeefsysteem, accumuleert en kan niet zomaar worden geloosd.

De druppelslang tijdens de teelt ontdoen van biologische vervuiling, vraagt om een andere, duurzame aanpak. Waterstofperoxide (H2O2) is de oplossing. H2O2 wordt met iedere beurt mee gegeven zodat biologische vervuiling geen kans krijgt. Een kleine concentratie H2O2 is al ruim voldoende. Hierdoor is het ook niet nodig om met sterk geconcentreerd H2O2 aan de slag te gaan.

Want het werken met en opslaan van geconcentreerd H2O2 is niet zonder gevaar en is onderhevig aan strenge wet- en regelgeving. Bovendien neemt de concentratie van H2O2 af in de tijd als het niet wordt gebruikt. Wat zou er nu mooier zijn om laag geconcentreerd H2O2 ter plaatse te produceren en direct te injecteren in het watergeefsysteem? Veilig, effectief en duurzaam!

OxyNet maakt H2O2 ter plaatse uit water, lucht en elektriciteit. Het apparaat is in verschillende capaciteiten beschikbaar en produceert tot wel 1,5kg H2O2 per dag, ruim voldoende voor het doseren van 2ppm in uw irrigatiesysteem. Het verbruik van water en elektriciteit is erg laag per kg geproduceerd H2O2. Daarnaast is het veilig, duurzaam en er worden geen chemicaliën of andere stoffen toegevoegd die vervolgens in het drainwater, milieu of in de plant terecht kunnen komen of zullen ophopen en niet meer uit het systeem zullen verdwijnen.

Wilt u meer informatie hebben? Neem dan contact met ons op.