Introductie Edwin Rijpsma

Edwin Rijpsma: de dynamische tuinbouwbranche is wat het werk zo leuk maakt!

Zijn liefde voor de tuinbouw is al op jonge leeftijd aangewakkerd, toen hij als bijbaantje bij een kwekerij anjers ging snijden.Edwin wilde meer van de tuinbouwsector weten en is toen ook gelijk na de middelbare school twee deeltijdopleidingen gaan volgen: Tuinbouw en Akkerbouw, Werktuigbouwkunde. Tegelijkertijd werkte Edwin bij een onderzoekscentrum als onderzoeker kasklimaat en technologie. Hij kon daardoor zijn kennis gelijk in de praktijk brengen en vice versa. Nadat Edwin acht jaar als onderzoeker heeft gewerkt, vond hij het tijd voor een andere uitdaging. Hij wilde zich meer ontwikkelen in de richting van de techniek, dus is hij als engineer hard en software aan de slag gegaan bij een bedrijf dat klimaatbesturingssystemen bij nieuwbouwprojecten installeerde. Edwin reisde in die tijd de hele wereld rond.

Acht jaar later is Edwin bij Revaho begonnen, eerst als projectmanager en sinds 2016 als Product Specialist. Edwin zijn focus ligt op alles wat met elektrotechniek, automatisering en besturingssystemen te maken heeft. Voor bijvoorbeeld alle vragen over watermeters kunt u bij Edwin terecht. Volgens Edwin ligt zijn interesse in alles waar maar een stekker aan zit. Maar het is niet alleen het werk wat hij zo leuk vindt, het is vooral zijn liefde voor de sector wat hem zo enthousiast houdt. De tuinbouwbranche is een hele dynamische en zelfvoorzienende branche met een hoop harde werkers die ervoor zorgen dat er constant geïnnoveerd blijft worden, aldus Edwin Rijpsma.

Binnenkort komt Edwin zelf aan het woord en voorziet hij u van een specialistisch advies op het gebied van watermanagement in de tuinbouwbranche.